Villa Sparina

itdivider

Vi har valt Villa Sparina & L’Ostelliere till vår plats på den idylliska Italienska landsbygden drygt en timme söder om Milano. Gården är tongivande för hur italienaren vill ha det på sin lediga tid. Hit kommer våra gäster för att koppla av, njuta av omgivningen och dess stillhet samt av mat och vin. På gården arrangerar vi matlagning, gör utflykter till lokala matproducenter och med endast en timme till Medelhavet gör vi dagsutflykter till Portofinokusten.

L’Ostelliere är ett gästgiveri mer än hotell, men på ett italienskt vis. Lantgården från 1600-talet har pietetsfullt restaurerats och inretts i en smakfull blandning mellan gammal och nutida stil av ägarfamliljen.

På gårdens restaurang La Gallina skapar kökschefen Massimo Mentasti maträtter med fantastiska smakupplevelser från Piemonte, tillagade med råvaror av högsta kvalitet. För privata sällskap arrangerar vi festliga måltider anpassade efter specifika önskemål.

Villa Sparina producerar prestigefyllda viner. De röda vinerna baseras på Barbera och de vita viner på Cortese, Sauvignon Blanc samt Chardonnay. Högklassig Brut baseras på Cortese druvan från området.